zaterdag 14 september 2013

Wat zit er in uw eten? (2)


door Corinne Gouget

E621 ofwel mononatriumglutamaat (MSG in het Engels) 

Deze smaakversterker is net zo gevaarlijk als Aspartaam en verschijnt onder verschillende namen. Dit additief heeft als doel uw smaakpapillen te stimuleren en om u meer zin te geven om producten te eten waar E621 in is verwerkt. Hierdoor eet u bijvoorbeeld een hele zak chips in één keer leeg. Deze ‘eetdrang’ kan lastig zijn voor sommige personen die er erg allergisch voor zijn, zo erg dat een toevallige overconsumptie hen fataal kan worden. Ben je er inderdaad allergisch voor, dan moet je echt al je eten zelf koken. Sinds 1950 wordt dit additief in hoe langer hoe meer industriële levensmiddelen verwerkt en ook nog eens in steeds grotere hoeveelheden. E 621 heeft een grote bijdrage geleverd aan de epidemie van zwaarlijvigheid die op dit moment heerst. Daarnaast kan E621 de hoeveelheid insuline die door de buikspeekselklier wordt gemaakt verdrievoudigen, waardoor het de kans verhoogt op ouderdomsdiabetes. E621 kan bovendien de kans op verslaving aan nicotine of andere drugs verhogen.

In zijn boek 'EXCITOTOXINS: The taste that kills' legt dokter RUSSELL BLAYLOCK (een belangrijke Amerikaanse neurochirurg en voedingsdeskundige) in detail uit, welke ravages Aspartaam en natriumglutamaat (allebei excitotoxinen) kunnen veroorzaken. Deze stoffen tasten het zenuwstelsel aan en zijn kankerverwekkend. In het boek worden 490 referenties en wetenschappelijke onderzoeken uit de periode 1950-1993 geciteerd. In te veel landen, waaronder Nederland, wordt er niets over de giftigheid van dit additief vermeld, terwijl het toch veelvuldig wordt gebruikt en als een 'kameleon' onder verschillende benamingen voorkomt. Dit additief is aanwezig in de meeste kant-en -klare producten. Omdat het aan veel Aziatische of Indiase schotels wordt toegevoegd, hangen sommige restaurants in de VS in hun vitrine een bordje op met ‘NO MSG HERE’ om goed geïnformeerde gasten van dienst te zijn. Maar MSG wordt toch nog steeds hoe langer hoe meer gebruikt. Op de ingrediëntenlijst van chips, soep in poedervorm, diepvriesproducten, kant en klaar gerechten, snoepjes, smeerpasta´s, dieetproducten en tal van andere producten verbergen de volgende namen ALTIJD E621: mononatriumglutamaat, glutamaat, glutamaatzuur, adjinomoto (99% puur MSG), plantaardige gehydrogeneerde oliën en vetten, ve-tsin, gehydrogeneerde eiwitten, gelatine, calcium- of natriumcaseïnaat, toegevoegde gist, gistextract, monokaliumglutamaat en sommige maïsoliën. Namen die vaak ook bedoeld zijn om E621 te verbergen zijn: Moutextract, bouillon, moutaroma's, kunstmatige aroma's, natuurlijke aroma´s, natuurlijke aroma's van varkens of kip, specerijenextracten, eiwitten uit tarwe, vaak ´overige kruiden of specerijen´, maltodextrine, sojasaus, producten die gefermenteerd of verrijkt zijn met eiwitten, citroenzuur (ook geconcentreerd), maïssiroop, karamelaroma (gebruikt voor de kleur). De volgende producten zouden E621 kunnen bevatten: soja-eiwitten (ook geconcentreerd), soja-eiwit-isolaat, eiwitten uit tarwe (ook geconcentreerd), carrageen, enzymen, melkeiwitten (soms verrijkt) of rijsteiwitten of havereiwitten.  Op de voorkant van een pakje kan de vermelding staan: 'zonder MSG’ Maar als de ingrediëntenlijst bijvoorbeeld plantaardige gehydrogeneerde vetten of gistextract bevat, weet u nu hoe laat het is.

Dokter Blaylock, wereldwijd erkend expert op het gebied van gezondheidsrisico's door voedseladditieven: “Toen ‘Excitotoxins, the taste that kills’ uitkwam, dacht men dat alleen de hersenen aangetast werden door E621. Uit onderzoeken in 2007 is gebleken dat ook het hart, de longen en de voortplantingsorganen gevaar lopen als mononatriumglutamaat eenmaal in het bloed gekomen is. Het leidt tot niet te genezen kankers.(…) Zou men nu Aspartaam en Mononatriumglutamaat  verbieden, dan gaan we een sterke daling zien van obesitas, verscheidene kankers, zenuwaandoeningen zoals Alzheimer, Parkinson, autisme en hyperactiviteit.” Dr Blaylock wijst in zijn studies ook op de kwalijke rol van pesticiden, herbiciden, aluminium en kwik.

Klimaatverandering wereldwijd


maandag 9 september 2013

 Bron: Jan Visser | Ed Aldus

De stijging van het aantal weergerelateerde doden tussen de jaren negentig van de 20ste eeuw en het voorbije decennium (2001-2010) bedroeg maar liefst 20 procent. De oorzaak komt volledig voor rekening van twee indrukwekkende hittegolven in Europa. De eerste deed zich voor in West-Europa tijdens de grote zomer van 2003. Er vielen toen ruim 71.000 doden. Vooral in Frankrijk was in augustus sprake van een lugubere situatie. Mortuaria konden de lijken niet meer bergen: koelcellen van grote supermarkten fungeerden in onder meer de regio Parijs tijdelijk als alternatieve lijkenhuizen.
Vervolgens kreeg Europees Rusland in juli en augustus 2010 te maken met een apocalyptische hittegolf waarbij ruim 56.000 doden vielen. Eind juli zinderde het kwik in Moskou gedurende 8 opeenvolgende dagen naar waarden boven 35 graden. Het waren allemaal records: op de 29ste bedroeg de maximumtemperatuur 38,2º.  Juli 2010 was met gemiddeld 26,0º tegen normaal 18,4º de warmste kalendermaand aller tijden. In augustus hield de hitte aan met 9 nieuwe hitterecords en op de 6de werd met 37,3º een zinderend augustusrecord gevestigd. In totaal zijn tussen 2001 en 2011 wereldwijd 136.000 mensen door hittegolven om het leven gekomen. In de jaren negentig waren dat er 'slechts' 6000.
Dit jaar werd de wereld opnieuw geconfronteerd met grootschalige hittegolven. Aan het begin van het jaar heerste extreme hitte in Australië (12 januari 49,6º in Moomba, South Australia); eind juni/begin juli lag de Amerikaanse 'Desert Southwest' op een rooster (Death Valley 54,0º: wereldhiterecord voor juni) en later in juli en de eerste helft van augustus kreeg het 'Verre Oosten' te maken met moordende hitte. Zo werd op 12 augustus met 41,0º in Ekawasaki (Kochi Prefecture) een nieuw hitterecord voor Japan gemeten. In China werd het vooral het zeer dicht bevolkte oosten van het land (400 miljoen mensen: 5 procent van de wereldbevolking) geteisterd door verzengende hitte.
 Op 11 augustus liep het kwik in Shengxian op tot 42,7º; in de miljoenenstad Hangzhou werd op 12 augustus de 12de dag met een maximumtemperatuur van 40,3º of hoger (40,3º is het all-time hitterecord, daterend uit augustus 2003) geregistreerd. Hoewel inwoners van Oost-China qua 'verstikkende hitte' wel wat gewend zijn, is het statistisch aannemelijk dat het aantal hittedoden in de duizenden, wellicht zelfs in de tienduizenden moet lopen. De Chinese autoriteiten geven weinig informatie, maar de persberichtjes zeggen genoeg: "Verschillende personen zijn gestorven door een hitteberoerte, inclusief bouwvakkers, van wie velen migranten zijn met een beperkte gezondheidszorg. Het sterftecijfer voor een hitteberoerte kan bij niet tijdige behandeling oplopen tot 50-70 procent."
 Statistieken van weergerelateerde doden zullen in de nabije toekomst steeds vaker door hitteslachtoffers worden gedomineerd. Wetenschappers kwamen recentelijk tot de conclusie dat, op basis van de reeds voortschrijdende  klimaatverandering, intense en dodelijke hittegolven de afgelopen 30 jaar al met een factor van 50 zijn toegenomen. Een bijzonder verontrustende ontwikkeling!

donderdag 12 september 2013

Wat zit er in uw eten? (1)

door Corinne Gouget

Aspartaam =  E 951
Aspartaam is het meest omstreden additief. Ondanks de beweringen van sommige firma's en de adviezen van vele gezondheidsdeskundigen (diabetologen, voedingsdeskundigen, tandartsen, huisartsen en zelfs vrouwenartsen) om dit zoetmiddel te gebruiken om af te vallen of om suiker te vermijden, om het in poedervorm als tafelsuiker te gebruiken, in dranken met de benaming ‘light’ of een suikervrije kauwgom; ondanks dit alles had dit additief nooit mogen bestaan. 
Aspartaam is in 1965 door een Amerikaanse scheikundige ontdekt tijdens een zoektocht naar nieuwe medicijnen om zweren te bestrijden. Al in 1973 hebben onafhankelijke Amerikaanse onderzoekers aangetoond dat Aspartaam het zenuwstelsel aantast en dat het zeer kankerverwekkend is. Toch werd het in de jaren 80 met behulp van grote investeringen op de markt gebracht. Duizenden producten in honderden landen bevatten dit product, het is onmogelijk om ze allemaal op te noemen. Het additief is hoogst omstreden, en niemand kan de impact van het onvermijdelijke schandaal dat zal volgen, voorspellen. Aspartaam heeft miljarden opgebracht, maar is het meest dodelijk additief ter wereld! Dit synthetische zoetmiddel dat op sommige etiketten als smaakversterker wordt aangeduid, kan wel 92 bijwerkingen veroorzaken. De FDA in de VS heeft deze lijst 10 jaar geleden al erkend. De lijst varieert van eenvoudige hoofdpijn tot hersentumoren en bevat ook de ziekte van Parkinson, Alzheimer en Multiple Sclerose. Het is dus uitermate belangrijk om dit additief definitief uit uw eetpatroon te halen.
Dr. Roberts, deskundige op dit gebied en auteur van een boek van meer dan 1200 pagina's over het onderwerp, zei in een documentaire dat "Aspartaam geen natuurlijk product is, maar DAADWERKELIJK EEN VERGIF". Hij legde vervolgens uit dat Aspartaam drie stoffen bevat: phenylalanine (50 %), asparaginezuur (40%) en de overgebleven 10% bestaat uit methyl-esters die, eenmaal ingeslikt, zich omzetten in methanol, een zeer giftig gif. Vervolgens zet deze methanol zich om in formaldehyde, even giftig als cyanide en arsenicum, in mierenzuur en in diketopiperzine (DKP), stuk voor stuk verantwoordelijk voor hersentumoren. Dit gif staat onder verschillende namen bekend: ASPARTAAM (soms Aspartam, zoals in sommige medicijnen, zelfs die voor kinderen) en E 951. Alle producten waar het inzit moeten vermelden: bevat een bron van phenylalanine, als waarschuwing voor de mensen die er allergisch voor zijn. Het is dus noodzakelijk om alle etiketten goed te lezen voordat u een product met het additief Aspartaam in uw mond steekt, zelfs als het gaat om vitamine-supplementen of mineralen en met name alle producten met de aanbeveling ‘zonder suiker’ of ‘light’.
Hier volgen de bijwerkingen van het gif Aspartaam, van de meest voorkomende tot de wat zeldzamere. We hebben hier helaas niet voldoende plaats om overige effecten te vermelden, zoals het feit dat dit gif het immuunsysteem aantast en productie van DNA (een nucleïnezuur dat de werking van onze cellen zeker) stoort, maar met de volgende verwijzingen komt u alvast een heel stuk verder.
Bekende bijwerkingen: hoofdpijn, darmaandoeningen, diarree, buikpijn, slapeloosheid, gewichtstoename, hyperactiviteit, concentratiegebrek, slechter zien, gehoorstoornissen, verhoogde gevoeligheid voor lawaai, pijnlijke gewrichten (rug en knieën), krampen, chronische vermoeidheid, wallen, huidreacties, verschillende onverklaarbare soorten jeuk, haaruitval, verkoudheden, tandaandoeningen, terugtrekken van tandvlees, constant gevoel van kou hebben, neusbloedingen, aantasting van het intellect, geheugenverlies, depressie, humeurigheid zonder duidelijke aanleiding, paniekreacties, paranoia, obsessies, pleinvrees, agressiviteit (zelfs fysiek geweld), aanvallen van hyperseksualiteit, dementie, stuipen en soms epilepsie, schildklieraandoening, onvruchtbaarheid, impotentie, miskramen, aangeboren misvormingen, mentale achterstand, afname van het aantal bloedlichaampjes, verzwakking van het immuunsysteem (verhoogde gevoeligheid voor infecties). Verder kan deze zoetstof suikerziekte, de ziekte van Parkinson, Alzheimer, Multiple Sclerose, bindweefselbeschadiging, plotselinge hartstilstand (vooral bij sportmensen), hersentumor (en overige tumoren), adergezwellen en huidtuberculose veroorzaken of verergeren. Daarnaast kan Aspartaam een vergiftiging door zware metalen veroorzaken.

Dit additief behoort, net als o.a. MSG, tot de familie van de excitotoxinen, dat wil zeggen dat het  de neuronen in de hersenen stimuleert waardoor ze beetje bij beetje afbreken en dus het zenuwstelsel vernietigen en vervolgens andere organen aantasten. ‘Slachtoffers’ van Aspartaam laten zich jarenlang behandelen voor allerlei ziektes, zonder te beseffen dat de consumptie van Aspartaam-bevattende producten de oorzaak is.
Probeer eens om minimaal 60 dagen de consumptie van Aspartaam stop te zetten. Tegelijkertijd kookt u zelf uw dagelijkse maaltijden (om ook de E621 compleet te vermijden), eet u gezond en drinkt u veel water (om het ontgiftingsproces te helpen, kunt u ook tarwegrassap nemen). U zult waarschijnlijk een geleidelijke afname van allerlei klachten bemerken. U voelt zich gewoon steeds beter. Daarna wordt het beslist makkelijker om deze producten helemaal niet meer te consumeren. U neemt de gewoonte over om altijd de etiketten te bestuderen, want een andere oplossing is er niet. Er is geen enkele reden om Aspartaam te nuttigen, zelfs niet voor mensen die op dieet zijn. Een gewaarschuwd mens telt voor twee en u gebruikt het in het vervolg niet meer.

www.aspartaam.nl
www.warriorsforhealth.com/aspartaam.html


Antwoord Minister Plasterk aan stichting KADE



                                Ministerie van Binnenlandse Zaken en
                                    Koninkrijksrelaties

 Retouradres

 STICHTING  KADE/BUREAU ALTERNATIEF WERK

                                                                                                               Kenmerk
                                                                                                               20 13-0000339360

                                                                                                               Uw  kenmerk

 Datum           13 juni  2013
 Betreft         Duurzaam  Koninkrijk

Geachte  mevrouw  Bosma,  geachte  heer Lie,

Via  deze weg  wil     ik u  laten weten  dat  ik  uw  brief van  22  februari ji.  in  goede  orde
heb ontvangen.        Deze  reactie op  uw  brief heeft vertraging  opgelopen,  waarvoor
mijn excuses.      De  brief met  bijlagen  heb  ik  met  belangstelling gelezen.            Ik heb
kennis genomen van  de  inhoud van  de  door uw  beschreven  situaties.

In  reactie  op  uw  brief wil    ik  u erop  attenderen  dat de  elementen  die  u         noemt  in
uw  brief in  beginsel verantwoordelijkheden  zijn van  Aruba  als  autonoom  land
binnen  het  Koninkrijk. Voor deze zaken  dient u             zich  dan  ook te  wenden  tot de
regering van  Aruba.  Wellicht  dat de         minister van     Integratie,  Infrastructuur en
Milieu van    uw  land  de  vraag  kan  beantwoorden.

Ik vertrouw  erop  u     hiermee voldoende te  hebben geïnformeerd.

Hoogachtend,

De  minister van      Binnenlandse Zaken  en         Koninkrijksrelaties,

                                                                                                               Pagina 1 van 1