woensdag 2 april 2014

Landproject: NOS CUNUCU DURADERO

luchtfoto van het projectterreinRuimtelijk ontwikkelingsplan:
Door verdichtingsplannen wordt al het groen in de woonwijken verkaveld.
Moringo Oleifera, 1 week oud
 Deze boom, op Aruba bekend als Merengue, is een superfood, dat wil zeggen dat het alle voedingsstoffen bevat die een mens nodig heeft. We hebben er zo'n 20 geplant in de cunucu en nog meer gezaaid (in potten). De bladeren van de boom zijn rijk aan o.a. bètacaroteen, vitamine C, proteïne, ijzer en kalium.  in één gram gedroogde Moringabladeren zit meer calcium dan in melk, meer vitamine C dan in sinaasappels, meer kalium dan in bananen, meer ijzer dan in spinazie en meer vitamine A dan in worteltjes.   Moringa oleifera wordt gebruikt ter bestrijding van ondervoeding door o.a. Trees for Life, Church World Service, Educational Concerns for Hunger Organization, en Volunteer Partnerships for West Africa.

Moringa oleifera wordt 'wonderboom' genoemd vanwege de hoge voedingswaarde (eiwitrijkste boom ter wereld) en medicinale eigenschappen van bladeren, bloemen, wortels en zaden van de boom. 
De zaden van Moringa oleifera worden tevens gebruikt om water te zuiveren, daar ze in staat zijn tot 98 procent van onzuiverheden en microben uit water te halen.   

Deze en meer medicinale inheemse planten en bomen worden in de cunucu geteeld en verbouwd.Geen opmerkingen:

Een reactie posten