donderdag 12 september 2013

Wat zit er in uw eten? (1)

door Corinne Gouget

Aspartaam =  E 951
Aspartaam is het meest omstreden additief. Ondanks de beweringen van sommige firma's en de adviezen van vele gezondheidsdeskundigen (diabetologen, voedingsdeskundigen, tandartsen, huisartsen en zelfs vrouwenartsen) om dit zoetmiddel te gebruiken om af te vallen of om suiker te vermijden, om het in poedervorm als tafelsuiker te gebruiken, in dranken met de benaming ‘light’ of een suikervrije kauwgom; ondanks dit alles had dit additief nooit mogen bestaan. 
Aspartaam is in 1965 door een Amerikaanse scheikundige ontdekt tijdens een zoektocht naar nieuwe medicijnen om zweren te bestrijden. Al in 1973 hebben onafhankelijke Amerikaanse onderzoekers aangetoond dat Aspartaam het zenuwstelsel aantast en dat het zeer kankerverwekkend is. Toch werd het in de jaren 80 met behulp van grote investeringen op de markt gebracht. Duizenden producten in honderden landen bevatten dit product, het is onmogelijk om ze allemaal op te noemen. Het additief is hoogst omstreden, en niemand kan de impact van het onvermijdelijke schandaal dat zal volgen, voorspellen. Aspartaam heeft miljarden opgebracht, maar is het meest dodelijk additief ter wereld! Dit synthetische zoetmiddel dat op sommige etiketten als smaakversterker wordt aangeduid, kan wel 92 bijwerkingen veroorzaken. De FDA in de VS heeft deze lijst 10 jaar geleden al erkend. De lijst varieert van eenvoudige hoofdpijn tot hersentumoren en bevat ook de ziekte van Parkinson, Alzheimer en Multiple Sclerose. Het is dus uitermate belangrijk om dit additief definitief uit uw eetpatroon te halen.
Dr. Roberts, deskundige op dit gebied en auteur van een boek van meer dan 1200 pagina's over het onderwerp, zei in een documentaire dat "Aspartaam geen natuurlijk product is, maar DAADWERKELIJK EEN VERGIF". Hij legde vervolgens uit dat Aspartaam drie stoffen bevat: phenylalanine (50 %), asparaginezuur (40%) en de overgebleven 10% bestaat uit methyl-esters die, eenmaal ingeslikt, zich omzetten in methanol, een zeer giftig gif. Vervolgens zet deze methanol zich om in formaldehyde, even giftig als cyanide en arsenicum, in mierenzuur en in diketopiperzine (DKP), stuk voor stuk verantwoordelijk voor hersentumoren. Dit gif staat onder verschillende namen bekend: ASPARTAAM (soms Aspartam, zoals in sommige medicijnen, zelfs die voor kinderen) en E 951. Alle producten waar het inzit moeten vermelden: bevat een bron van phenylalanine, als waarschuwing voor de mensen die er allergisch voor zijn. Het is dus noodzakelijk om alle etiketten goed te lezen voordat u een product met het additief Aspartaam in uw mond steekt, zelfs als het gaat om vitamine-supplementen of mineralen en met name alle producten met de aanbeveling ‘zonder suiker’ of ‘light’.
Hier volgen de bijwerkingen van het gif Aspartaam, van de meest voorkomende tot de wat zeldzamere. We hebben hier helaas niet voldoende plaats om overige effecten te vermelden, zoals het feit dat dit gif het immuunsysteem aantast en productie van DNA (een nucleïnezuur dat de werking van onze cellen zeker) stoort, maar met de volgende verwijzingen komt u alvast een heel stuk verder.
Bekende bijwerkingen: hoofdpijn, darmaandoeningen, diarree, buikpijn, slapeloosheid, gewichtstoename, hyperactiviteit, concentratiegebrek, slechter zien, gehoorstoornissen, verhoogde gevoeligheid voor lawaai, pijnlijke gewrichten (rug en knieën), krampen, chronische vermoeidheid, wallen, huidreacties, verschillende onverklaarbare soorten jeuk, haaruitval, verkoudheden, tandaandoeningen, terugtrekken van tandvlees, constant gevoel van kou hebben, neusbloedingen, aantasting van het intellect, geheugenverlies, depressie, humeurigheid zonder duidelijke aanleiding, paniekreacties, paranoia, obsessies, pleinvrees, agressiviteit (zelfs fysiek geweld), aanvallen van hyperseksualiteit, dementie, stuipen en soms epilepsie, schildklieraandoening, onvruchtbaarheid, impotentie, miskramen, aangeboren misvormingen, mentale achterstand, afname van het aantal bloedlichaampjes, verzwakking van het immuunsysteem (verhoogde gevoeligheid voor infecties). Verder kan deze zoetstof suikerziekte, de ziekte van Parkinson, Alzheimer, Multiple Sclerose, bindweefselbeschadiging, plotselinge hartstilstand (vooral bij sportmensen), hersentumor (en overige tumoren), adergezwellen en huidtuberculose veroorzaken of verergeren. Daarnaast kan Aspartaam een vergiftiging door zware metalen veroorzaken.

Dit additief behoort, net als o.a. MSG, tot de familie van de excitotoxinen, dat wil zeggen dat het  de neuronen in de hersenen stimuleert waardoor ze beetje bij beetje afbreken en dus het zenuwstelsel vernietigen en vervolgens andere organen aantasten. ‘Slachtoffers’ van Aspartaam laten zich jarenlang behandelen voor allerlei ziektes, zonder te beseffen dat de consumptie van Aspartaam-bevattende producten de oorzaak is.
Probeer eens om minimaal 60 dagen de consumptie van Aspartaam stop te zetten. Tegelijkertijd kookt u zelf uw dagelijkse maaltijden (om ook de E621 compleet te vermijden), eet u gezond en drinkt u veel water (om het ontgiftingsproces te helpen, kunt u ook tarwegrassap nemen). U zult waarschijnlijk een geleidelijke afname van allerlei klachten bemerken. U voelt zich gewoon steeds beter. Daarna wordt het beslist makkelijker om deze producten helemaal niet meer te consumeren. U neemt de gewoonte over om altijd de etiketten te bestuderen, want een andere oplossing is er niet. Er is geen enkele reden om Aspartaam te nuttigen, zelfs niet voor mensen die op dieet zijn. Een gewaarschuwd mens telt voor twee en u gebruikt het in het vervolg niet meer.

www.aspartaam.nl
www.warriorsforhealth.com/aspartaam.html


Geen opmerkingen:

Een reactie posten